Verbeter datasturing in je organisatie

Hoe verbeter je datasturing in jouw organisatie? Over dashboards die er niet toe doen, en hoe data wel kan helpen om een in control statement af te geven

Bekijk de presentatie van deze workshop.
Door: Hilko de Boer, Interim veranderadviseur en eigenaar Finolia – interim advies, training/opleiding/inspiratie; Initiatiefnemer leernetwerk Planning & Control. Auteur van “JA zeggen JA doen” – organisatie ontwikkeling van binnenuit.

Steeds meer gemeenten denken na over een ‘in control statement’. Wat is dat? En kan data daarin van toegevoegde waarde zijn? We gaan in op de informatiebehoefte op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Wat zijn effecten die we nastreven als organisatie en waarom is data daarin belangrijk.

Hoe kan jij datasturing verbeteren in jouw organisatie? In deze workshop leer je dat urgentie de start is van een verandering. Je leert welke urgenties je kunt gebruiken om datasturing op strategisch niveau te brengen zodat het de aandacht krijgt die het verdient. Een in control statement kan je zomaar eens helpen, niet om dashboards te ontwikkelen, maar vooral om samen data te gebruiken voor een betere planning en control. Daardoor wordt jouw data gebruikt voor strategische beslissingen.

Voor meer informatie zie Finoliaportaal.

© Copyright - VSOnet.nl