What the F is your problem?

Met Jessica Baars, RIEC Amsterdam Amstelland
Duur: 1,5 uur

De workshop is geïnspireerd door het Organized Crime Field Lab, een maatschappelijk probleem-georiënteerd innovatie programma. Tijdens het Field Lab draaide het om innoveren, creativiteit, en strategisch samenwerken op ongrijpbare onzichtbare problemen, ook wel: wicked problems. Voordat men kan en gaat samenwerken is van groot belang om allereerst consensus te verkrijgen over het probleem.

Wat is het probleem nu eigenlijk? Voor wie is het een probleem? En waar begin je? En welke rol pak je als onderzoeker?

Tijdens deze workshop zullen de deelnemers meegenomen worden in de Field Lab methode, en het belang van buiten je hokjes denken.

Jessica Baars, werkzaam bij het RIEC Amsterdam Amstelland (een samenwerkingsverband van de overheid in de aanpak van georganiseerde criminaliteit) nam deel aan het Field Lab in 2017. Het probleem van haar team was: de aanpak van Albanees sprekende criminelen. Samen met Gemeente Amsterdam, Belastingdienst, Politie, Openbaar Ministerie en Immigratie en Naturalisatie Dienst is haar team gekomen tot een innovatieve strategie, waar haar  eerste onderzoek een belangrijke rol in heeft gehad.

© Copyright - VSOnet.nl