Binnenstadsmonitor met wifitellingen tijdens corona

Door:
Tjark van de Merwe, senior Dataspecialist Kennispunt Twente
Edwin van de Wiel, senior Onderzoeker Kennispunt Twente

Wat kan een onderzoeksafdeling betekenen in tijde van corona? Kennispunt Twente heeft tijdens de coronacrisis een aantal coronaberichten gepubliceerd over de gevolgen voor de regionale en lokale economie. Ook hebben verschillende producten van Kennispunt Twente een deels andere inhoud en verschijningsfrequentie gekregen.

Wat hebben we geleerd in de eerste maanden van deze crisis? Welke nieuwe methoden en producten zijn een blijvertje? En is de rol van Kennispunt Twente als lokaal en regionaal adviseur veranderd?

Een van de datastromen waarin dagelijks de impact van de corona maatregelen is te zien is de wifiteldata waarin de bezoekers worden geteld in de binnensteden van Enschede en Hengelo.
In deze workshop zoomen we in op deze data, en bekijken we het effect van de coronamaatregelen. Het zal ook kort gaan over de dataverwerkingsvraagstukken: privacy; interpolatie van data naar straten zonder sensoren middels een Markov ketenanalyse. En de combinatie met andere data; het gebruik van data uit de parkeergarages; en de vergelijking met andere bronnen.

Bekijk hier de opname

 

© Copyright - VSOnet.nl